Wie zit achter ECOMOOI?

Achter de schermen is er Rineke: 


                              Welkom op ECOMOOI!


Met veel passie heb ik in Mozambique gewerkt met straatkinderen en jaren ondernemingsraden getraind in het bedrijfsleven.

Door een filmpje van Annie Leonard werd ik bewust van de ingrediŽnten die in veel verzorgingsproducten zitten. Ben toen op zoek gegaan naar Eco gecertificeerde verzorgingsproducten in de winkel om de hoek, maar kon echter bar weinig vinden.

Ben tevens een grote fan van bescherming van oerwouden en hun lokale gemeenschappen en heb een zwak voor Nacala Porto, Muzuane en de straatkinderenschool waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan. Lokale gemeenschappen die hun situatie willen verbeteren en die daarin vaak erg creatief te werk gaan.

Vaak hebben zij een steuntje in de rug nodig en daarom viert ECOMOOI alle mensen die een kleine en grote bijdrage willen leveren aan Lokale Gemeenschappen, Mens, Dier en Milieu.

Het verhaal van Annie Leonard laat ons zien hoe de cosmetische industrie in elkaar zit met haar "Story of Cosmetics" 

Het kan echt anders! 
   

DAAROM KIEST ECOMOOI VOOR:


 •  

 • ECO GECERTIFICEERD:

 •  


De verzorgingsproducten op Ecomooi zijn veilig voor uw gezondheid en veilig voor het milieu. Hip, chique, organisch en groen. De ingrediŽnten zijn biologisch geteeld. De verzorgingsproducten en parfums zijn Ecocert / Cosmebio gecertificeerd.
ďAlle grote Franse parfums aan het begin van de vorige eeuw, waren in feite organisch en de producenten gebruikte biologische planten en bloemen plus van druiven gemaakte organische alcohol. Op dat moment bestonden synthetische bestrijdingsmiddelen en meststoffen niet en werd alles organisch gekweekt. Vandaag de dag kunnen we dit ook!Ē

Het doel van ECOMOOI is om u die merken aan te bieden die staan voor kwalitatieve biologische cosmetica met kwalitatieve topingrediŽnten die geproduceerd zijn door verantwoordelijke bedrijven. Mooie merken van bedrijven die extracten uit biologisch-gekweekte planten en bloemen gebruiken uit alle hoeken van de wereld. Bijvoorbeeld Rose uit Bulgarije en Turkije, Vanille uit Madagascar, Citrusvruchten uit BraziliŽ, Kruiden uit het Oost-Afrikaanse en Lis uit AlbaniŽ.


 •   

 • CRADLE TO CRADLE:

 •  

ECOMOOI is altijd op zoek naar merken en producten die materialen en grondstoffen hergebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn onze tassen van hergebruikte materialen. De solartassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van hergebruikte petflessen. Onze verpakkingen zijn recyclebaar en zo beperkt mogelijk om afval te vermijden.

 •   

 • RESPECT VOOR MENS, DIER EN MILIEU:

 •  

Dit impliceert een respectvolle houding tegenover onze aarde, onze planeet en onze locale gemeenschappen. Het draait allemaal om het vinden van een balans, een harmonie tussen de mensen en het ecosysteem. IngrediŽnten zijn vaak uit het buitenland afkomstig, zodat industriŽle bedrijven een verantwoordelijkheid hebben om lokale boeren te ondersteunen en zich te engageren in sociale projecten (zoals Fairtrade-projecten). Onze producten van ECOMOOI worden niet getest op dieren.


 •   

 • ONDERSTEUNING PROJECTEN:

 •  


ECOMOOI wil eveneens een bijdrage leveren aan een betere wereld en interessante projecten ondersteunen. Daarom gaat de opbrengst van de producten van de sector Kids naar Mozambique, Nacala Porto, Muzuane. Daar vindt u CPMG. Een project dat twintig jaar geleden tijdens de oorlog is begonnen met het lesgeven aan straatkinderen onder een cashewnootboom.

Kijkt u eens op deze Blogpagina wat dat heeft opgeleverd!


ECOMOOI is altijd op zoek naar andere mooie ECO producten. Heeft u IdeeŽn en suggesties? We willen graag met u samenwerken! Ook als u grotere hoeveelheden wilt bestellen kan dit en dan is er korting mogelijk. Neem gerust contact met ons op!

info@ecomooi.nl